Wat is het verschil tussen een Hartige Taart en een Quiche?

Kent u het verschil tussen een hartige taart en een quiche?
Het verschil tussen een hartige taart en een quiche is net zo makkelijk uit te leggen als tussen een aap en een gorilla. Een gorilla is namelijk altijd een aap, maar een aap is niet altijd een gorilla. Dit houdt dus in dat een quiche altijd een hartige taart is, maar een hartige taart is niet altijd een quiche.

Wat is een hartige taart?

We kennen heel veel verschillende soorten smaken, maar er is tussen heel veel producten een duidelijke scheiding te maken in twee hoofdgroepen, hartig en zoet. Zo kan je het ene moment trek hebben in iets zoet en een ander moment meer behoefte aan iets hartigs. Hartige smaken zijn vaak iets zouter en voelen steviger aan.

Een hartige taart zijn verschillende ingrediënten bij elkaar die zorgen voor een hartige smaak. Verder zijn deze ingrediënten in een taartvorm gemaakt, vandaar de naam.

Wat is dan een quiche?

Een quiche is dus een vorm van een hartige taart, maar deze heeft verder nog een aantal extra vereisten. Zo is de bovenkant van een quiche altijd een open, heeft meestal een stevige bodem van zanddeeg en de vulling heeft altijd een basis van eieren en room.

De oorsprong van de quiche ligt in Lotharingen, toentertijd een Duitse streek. Als je een beetje Duits spreekt, weet je wellicht dat het woord Kuchen cake betekend en zo zijn we weer bij de taart aangekomen.

De bekendste quiche is de quiche Lorraine, deze bestaat naast de bovengenoemde ingrediënten voornamelijk uit spek en kaas. Er zijn echter nog veel meer andere variaties mogelijk en hiervan lees je de recepten binnenkort op de website.

Het leukste aan een hartige taart en een quiche vind ik dat je eindeloos kan variëren en zo steeds een ander tintje aan de taart kan geven. Mijn hartige taarten kunnen variëren van pittig tot bijna zoet en met veel vlees of juist helemaal vegetarisch.

Wat is jouw favoriete recept? Als je die hier op de website achterlaat, dan zorg ik dat deze geplaatst wordt zodat veel anderen van jouw lekkere recept kunnen genieten.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment