Spinazie taart

by Danielle on 21 maart 2012

Spinazie is een groente die tegenwoordig het hele jaar door te koop is. Daarbij is het een veelzijdige groente, je kunt hem koken, bakken of smoren en natuurlijk een heerlijke taart van maken. In dit bericht behandel ik hoe je een hartige taart maakt van spinazie.

Ingrediënten:

  • 8 blaadjes bladerdeeg
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eieren
  • 450 gram diepvries spinazie
  • 250 gram kip
  • 2 grote uien
  • 1 zakje nasigroente

Hulpmiddelen:

  • Springvorm van 24 centimeter
  • koekepan

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Knip of snij de kip in fijne reepjes.
  4. Bak ze goud/bruin in een braadpan.
  5. Snij de uien in fijne snippers.
  6. Fruit deze met de kip mee totdat ze ook goud/bruin zien.
  7. Laat de nasigroente wellen in het water.
  8. Voeg deze hierna toe aan het kip/ uien mengsel.
  9. Voeg de sambal toe.
  10. Laat het mengsel zo´n 5 minuten zachtjes sudderen.
  11. Voeg nu de goed uitgelekte diepvriesspinazie toe en roer dit goed door elkaar.
  12. Laat dit mengsel nog enkele minuten koken zodat het vocht de tijd heeft om te verdampen.
  13. Bekleed de springvorm met de bladerdeeg zodat de zijkanten en bodem goed bedekt zijn.
  14. Als het mengsel merendeel van zijn vocht kwijt is voeg je twee eiren toe, laat het geheel nog even sudderen.
  15. Doe de inhoud in de met bladerdeeg bekleedde taartvorm.
  16. Na 30 tot 40 minuten is de taart klaar om te serveren.

Hierna kan je de taart op tafel zetten en smullen maar!

Tip. Je kan ook een rood uitje gebruikten. Deze is iets scherper en zal daardoor het geheel iets scherper maken.

Tip. Je kan de kip ook vervangen door hamlap. Deze heeft iets langer nodig om te garen maar geeft wel een mooie afwisseling.

Ik heb deze taart zelf nog niet gemaakt, maar ik vind hem wel goed klinken.

Heb jij deze taart wel gemaakt? Laat dan een reactie hieronder achter wat je ervan vond.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: