Recept voor Hartige Tilapia Taart Met Ratatouille

by Danielle on 17 februari 2012

Zelf hou ik ontzettend veel van vis, helaas de mensen in mijn omgeving wat minder. Je hoort het trouwens ook niet vaak dat er een hartige taart met vis gemaakt wordt, maar het volgende recept vond ik op internet en ik vind het zeker wel goed klinken.

Ingrediƫnten:

  • 400 gram tilapiafilet
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 eetlepel tijm (deze mag vers of gedroogd zijn)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram hazelnoten
  • Peper en zout en eventueel andere bijpassende kruiden.
  • 150 gram brie
  • 1 blikje ratatouillegroente van 400gr
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bloem

Benodigdheden:

  • Taartvorm van +/- 27 centimeter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200graden.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  3. Hak de hazelnoten fijn.
  4. Meng op een bord de tijm, de helft van de paprikapoeder.
  5. Maak dit mengsel op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de tilapiafilets in repen van +/- 2 centimeter.
  7. Wentel de repen door het notenmengsel.
  8. Snijd de brie in dunne plakjes.
  9. Vet de taartvorm in.
  10. Bestuif het aanrecht met de bloem.
  11. Leg alle plakjes bladerdeeg op elkaar.
  12. Rol deze met de roller uit tot een ronde lap van +/- 30 centimeter.
  13. Bekleed de vorm met het deeg.
  14. Schep de ratatouillegroente op de bodem.
  15. Leg de plakjes brie erop.
  16. Leg de plakjes tilapia hierboven.
  17. Sprenkel vervolgens de olijfolie er overheen.
  18. Bak de taart in de oven in +/- 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Het advies wordt in dit recept gegeven om de taart een richel onder het midden te plaatsen. Dat is ook mijn advies, want hierdoor wordt het bladerdeeg makkelijker goed gaar. Ook geven ze in dit recept aan dat je de taart warm of lauwwarm kan eten.

Ik ga dit recept zeker een keer uitproberen, maar mocht jij het al eens uitgeprobeerd hebben, dan ben ik zeker benieuwd naar jouw bevindingen van het recept. Die kan je makkelijk hieronder achterlaten.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: