Recept voor Hartige Champignon Salami Mozzarella Taart

by Danielle on 24 februari 2012

Een van mijn favoriete ingrediënten dat je in bijna ieder gerecht kan stoppen, zijn champignons. Ik weet dat de meningen hierover verdeelt zijn, maar ik heb het liefste mijn pizza funghi met extra champignons. Op deze website zul je nog veel hartige taarten ontdekken met champignons erin, maar hier is alvast de eerste.

Ingrediënten:

  • 150 gram salami
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 3 eieren
  • 250 milliliter kookroom
  • 1 bouillonblokje
  • Mozzeralla
  • 75 gram geraspte kaas
  • Bladerdeeg
  • Kruiden

Hulpmiddelen:

  • Taartvorm
  • Pan
  • Vergiet
  • Kom

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de uien in ringen.
  3. Snij de champignons in plakjes.
  4. Bak de salami tot het bijna knapperig is in de pan.
  5. Voeg de champignons erbij.
  6. Bak deze tot ze zacht zijn.
  7. Breng dit mengsel op smaak naar wens.
  8. Schep het geheel over in het vergiet, zodat het teveel aan vocht weg kan.
  9. Meng de 3 eieren met de kookroom in een kom.
  10. Verkruimel het bouillonblokje.
  11. Voeg dit bij het mengsel van eieren en kookroom.
  12. Meng de ¾ van de mozzarella bol door het mengsel heen.
  13. Voeg 75 gram geraspte kaas erbij.
  14. Vet de taartvorm in.
  15. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg.
  16. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  17. Schep het champignon, salami en uienmengsel in de bakvorm.
  18. Overgiet het geheel met het eiermengsel.
  19. Strooi de overgebleven stukjes mozzarella en geraspte kaas over het geheel heen.
  20. Bak de taart in 25 minuten gaar.

Ik vind deze hartige taart zeer lekker smaken en ik ben dan ook heel benieuwd wat jij van deze taart vindt.

Heb jij een recept dat je op deze website mist? Dan kan je die naar mij insturen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: