Recept voor een Quiche met Witlof, Aardappelen en Spek

by Danielle on 21 februari 2012

Witlof is een groente die mensen moeilijk vinden om te eten, maar met veel andere ingrediënten en smaken, is het zeker goed te doen. Door er een quiche van te maken, meng je alle smaken door elkaar en overheerst de witlof niet.

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • Hartige taart deeg
  • 500 gram aardappels
  • 600 gram witlof
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 eieren
  • 1 beker slagroom of crème fraiche
  • 1 pakje gerookte ontbijtspek
  • Kruiden

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Kom
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie
  3. Bekleed de vorm met het deeg
  4. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
  5. Snijd de aardappelen in plakken van 1 centimeter.
  6. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
  7. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.
  8. Snijd de onderkan van de witlof.
  9. Verwijder ook de harde kern van de witlof.
  10. Haal de blaadjes los.
  11. Verhit in een koekenpan olie.
  12. Bak de ui ongeveer 3 minuten.
  13. Voeg de witlof toe en bak nog 8 minuten.
  14. Breng op smaak met kruiden naar wens.
  15. Breek de eieren in een kom.
  16. Voeg hierbij de slagroom of crème fraiche.
  17. Breng ook dit mengsel op smaak.
  18. Voeg de witlof en aardappelen er doorheen.
  19. Stop alles in de taartvorm.
  20. Bedek de taart op een creatieve manier met spek.
  21. Bak de hartige taart in 35 minuten gaar.

De spek wil heel snel donker worden en wanneer je dit constateert, dek dan de taart af met aluminiumfolie. Zo gaart de taart wel verder, maar wordt de spek niet bruiner.

Ook kan je ook nog een beetje suiker door het witlofmengsel doen, dit zorgt dat de witlof wat minder bitter wordt. De taart blijft nog wel hartig.

Ik heb deze quiche nog niet geprobeerd, maar als jij dat wel hebt, hoor ik graag wat je er van vindt.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: