Recept voor een Quiche Lorraine

by Danielle on 7 februari 2012

Op een website die over hartige taarten en quiches gaat, mag de quiche der quiches niet ontbreken. Dit is de quiche Lorraine. Een quiche lorraine bestaat naast de basisingrediƫnten uit kaas en spek. Ik heb verschillende malen deze quiche op en ik vind hem zeer goed smaken.

Ingrediƫnten:

  • 6 a 7 plakjes bladerdeeg
  • 3.8dl melk of 3.75dl slagroom
  • 250 gram geraspte jonge kaas, maar Gruyere kaas is ook een mogelijkheid
  • 4 grote eieren
  • Peper en zout en eventueel andere kruiden
  • 100 gram ontbijtspek of ham

Benodigdheden:

  • Ronde ovenschaal (24 centimeter)
  • Hoge kom
  • Mixer

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de ovenschaal in.
  3. Bekleed de vorm met bladerdeeg.
  4. Zet de vorm in de oven en laat 15 minuten bakken.
  5. Rasp vervolgens de kaas.
  6. Snijd de spek of ham in stukjes, mocht je geen voorgesneden blokjes gekocht hebben.
  7. Sla de eieren kapot in een hoge kom.
  8. Meng het geheel tot een schuimige massa met een mixer.
  9. Voeg hier vervolgens de geraspte kaas bij.
  10. Verwarm de melk of de room in een pan tot deze bijna kookt.
  11. Voeg vervolgens de hete melk of room bij het eimengsel.
  12. Let op dat je de ovenschaal op tijd uit de oven haalt.
  13. Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem.
  14. Voeg daarna het eimengsel toe.
  15. Laat alles nog 40-50 minuten gaar bakken.

Bij deze quiche is het de bedoeling dat de bovenkant iets lichtbruin moet zijn. Daarbij moet het geheel stevig aanvoelen.

Tot slot ben ik benieuwd naar jouw mening en recepten, dus als je die hier achterlaat, dan hoor ik het graag.

Verder hoop ik dat je dit recept deelt met jouw vrienden op bijvoorbeeld facebook of twitter.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: