Recept voor een Quiche met Kip

by Danielle on 12 februari 2012

Aangezien kip het meest veelzijdige stukje vlees is, kan een quiche met kip dus niet ontbreken. Ikzelf hou altijd wel van kip, want door de kip vooraf te marineren op smaak, kan je veel verschillende smaken creëren.

Ingrediënten:

  • 2 stukken gerookte kipfilet
  • 5 medium eieren
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • Zachte boter of bakspray
  • 2 eetlepels broodkruim of ongekruid paneermeel
  • 25 cl. Slagroom
  • 2 theelepels tijm
  • Kruiden naar smaak
  • 1 grote stengel prei in ringen gesneden

Benodigdheden:

  • Ovenschaal 24 centimeter doorsnede
  • Bakspray
  • Deegroller
  • Plank
  • Kom
  • Bestek

Bereidingswijze:

  1. Haal de kip en de eieren tijdig uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden of 175 graden als je een heteluchtoven hebt.
  3. Ontdooi het bladerdeeg.
  4. Vet de ovenschaal goed in.
  5. Rol het deeg uit tot een cirkel en leg die in de vorm.
  6. Verspreid het broodkruim of de paneermeel over de bodem.
  7. Snijd de kip in stukjes.
  8. Klop de eieren los in een grote kom.
  9. Meng hier de slagroom doorheen.
  10. Breng dit mengsel op smaak met kruiden.
  11. Voeg vervolgens de kip toe.
  12. Doe de groente bij dit geheel.
  13. Meng alles nog eens goed door elkaar.
  14. Vul de schaal met de vulling.
  15. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen.
  16. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de taart in 50-55 minuten gaar.

Extra tips:

Misschien ben je bang dat de kip in de oven niet helemaal gaar wordt of dat je het idee hebt dat je minder goed kan kruiden, vanwege de rauwe kip. Dan is mijn tip om alles eerst te bakken. Tijdens het bakken kan je naar harte wens kruiden en het gerecht al helemaal op smaak brengen.

Heb jij nog extra tips? Dan nodig ik je uit om deze hieronder te delen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: