Broccoli met gorgonzola taart

by Danielle on 21 juli 2012

Broccoli is een groente die tegenwoordig het hele jaar door te koop is. Daarbij is het een veelzijdige groente, je kunt hem koken, bakken of smoren en natuurlijk een heerlijke taart van maken. In dit bericht behandel ik hoe je een hartige taart maakt van broccoli.

Ingrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram sesamzaad
  • 500 gram Broccoli in kleine stukjes
  • 200 gram ontbijtspek in blokjes
  • 150 gram Gorgonzola verbrokkeld
  • 3 eieren
  • 2 dl slagroom

Hulpmiddelen:

  • Springvorm van 24 centimeter (doorsnede)
  • koekepan met anti aanbak laag

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het deeg uit.
  3. Strooi de helft van de sesamzaadjes over het deeg heen.
  4. Vouw het deeg dubbel en strooi er de rest van de sesamzaadjes over het deeg heen en druk deze in het deeg.
  5. Vouw het deeg nogmaals dubbel en rol deze uit tot een cirkel van 26 centimeter
  6. Bekleed  de vorm met het uitgerolde deeg.
  7. Laat de broccoli 8 minuten koken in water met zout.
  8. Laat de broccoli goed uitlekken.
  9. Bak het spek in de koekepan uit tot deze lekker krokant is.
  10. Laat al het uitlekken tot het vloeibare vet weg is.
  11. Leg de broccoli en het spek in de vorm.
  12. Strooi hier de gorgonzola over heen.
  13. Roer de eieren los met een beetje water, zout en peper.
  14. Schenk dit mengsel over de vulling heen.
  15. Laat de taart in de oven in 40 minuten goudbruin  gaar bakken.

Hierna kan je de taart op tafel zetten en smullen maar!

Je kan voor de afwisseling een lekkere salade bij deze hartige taart serveren.

Ik heb deze taart zelf nog niet gemaakt, maar ik vind hem wel goed klinken.  Je moet dan wel uitkijken hoeveel zout je door het eiermengsel doet, want anders kan het heel zout worden.

Als je niet zo van zout houd kan je de spek ook vervangen door ham blokjes.

Heb jij deze taart wel gemaakt? Laat dan een reactie hieronder achter wat je ervan vond.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post: